BESTIARI FESTIU POPULAR I DE FOC

Drac de foc Lo Golafre, 1985

drac-golafre

Lo Golafre és la primera bèstia que va tenir l’entitat, creada l’any 1985 amb fibra de vidre, metall, roba ignífuga, entre d’altres.

Pesa 65 kg i té unes mides d’1,5 m de llargada, 3,5 m d’amplada i 2,3 m d’alçada.

Lo Golafre representa el dimoni que consta com a logotip de l’associació i fa referència a l’origen diabòlic que se li atorguen als correfocs.

Drac de foc Grafus, 2005

drac-grafus

Grafus és el drac més monumental del grup de bestiari de foc. Dolors Sans Osete va ser l’artista encarregada de construït el drac l’any 2005 en motiu de celebració del nostre 20è aniversari.

El material utilitzat per a l’obra és fibra de vidre (reïna de polièster), roba per a les faldilles, acer per als punts de foc i alumini per a l'estructura dels portadors. Grafus mesura 3,2 m de llargada, 2 m d’amplada i 3,5 m d’alçada.

El disseny de la bèstia segueix la tradició catalana respecte a la iconografia medieval i renaixentista. Tot i així, té elements originals i únics que el diferencien de la composició dels dracs actuals: Grafus té ales amb ulls, quatre cues i els caps amb forma de serp.

Els Gegants

gegants

Lo Golafre té com a personatges de tradició popular dos gegants i dos capgrossos propis, dissenyats i creats pels mateixos membres de l'associació.

El gegant Ramon Lo Barber és realitza en motiu del XXV aniversari en homenatge a un dels fundadors més emblemàtics de l'entitat. La seva acompanyant, la geganta Pepeta La Paisana representa una dona molt representativa i admirada al barri de Remolins pels seus dots en la cura de gràcia.

Capgrossos

capgrossos

Pel que fa als capgrossos, el primer en crear-se, Goli, representa el logotip de l'entitat.

En segon lloc, el capgròs Golafret té la forma de l'originari drac de foc Lo Golafre.

Powered by Globals All rights reserved 2014 ©  |  Nota legal  |  Admin